Скарби культури України й світу зможуть побачити незрячі люди (анонс)

Скарби культури України й світу зможуть побачити незрячі люди (анонс)

15 жовтня о 14-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Скарби культури України й світу зможуть побачити незрячі люди». Мати можливість насолоджуватися мистецтвом – право кожної людини. Тактильні арт-альбоми «Скарби культури. Україна» та «Скарби культури. Світ» дадуть змогу людям з порушеннями зору в Україні ознайомитися з мистецькими скарбами з експозицій українських музеїв.

Арт-альбоми містять тактильні зображення мистецьких творів, виконаних у техніці тифлографіки – рельєфного друку, який дає змогу побачити на дотик, а також опис мистецького твору рельєфно-крапковим шрифтом Брайля: мозаїка «Богоматір Оранта», скульптури Пінзеля, картини Васильківського, Мурашка, Богомазова, Яблонської, барокове гаптування, петриківський розпис, гуцульська кераміка тощо. Такий формат мистецьких альбомів є новим для України і він сприятиме розвитку інклюзивного мистецтва в Україні: незрячим людям захочеться йти в музеї, а музеї своєю чергою ставатимуть більш доступними для всіх людей.

Учасники:

Юлія Сачук – голова ГО «Боротьба за права»;

Ольга Гончаренко – культурний куратор проекту;

Олександр Гордійко – директор Навчально-інформаційного комп’ютерного центру УТОС; Анна Серпутько – тифлопедагог (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал)

Телефон: (063) 443 29 32 , info@ffr.org.ua.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Детальніше читайте на УНІАН

Проект “Скарби культури для всіх людей” виконується ГО “Боротьба за права” за підтримки Українського культурного фонду.

Проект: /home/dm453760/ffr.org.ua/www/wp-content/themes/ffr/single.php on line 38
">BRAILLE STUDIO

Читайте також